piątek, 25 kwietnia 2008

kanibale




DZIECKO Z RUSZTU W SOSIE CZOSNKOWYM
Składniki
Dziecko(płeć nie ma znaczenia)
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki tymianku
sok z półtorej cytryny
sól, pieprz
Sos czosnkowy:
25 dag serka homogenizowanego
4 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżeczki czosnku przeciśniętego przez praskę
5 łyżek posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
Jak to zrobić
Dziecko umyć, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem, skropić cytryną i posmarować oliwą. Odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie można przygotować sos. Wszystkie składniki starannie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dziecko piec po około 10 minut z każdej strony na grillu lub 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.